Een dekbedovertrek voor kleine en grote dromers.

Foto bron: Mamzel.eu

Geef je kids een leuk dekbedovertrek met dino’s of een leeuw en bezorg hen een zalige en ontspannen nachtrust. Voor elke kinderkamer is er wel een passend dekbedovertrek te vinden. Deze zijn in katoen, katoensatijn of flanel te verkrijgen. Voor een kinderdekbed gaat de voorkeur uit naar huidvriendelijk katoen. Dit voelt lekker koel in de zomer en in de winter biedt het voldoende warmte. Bovendien neemt katoen het vocht goed op.

Een dekbedovertrek is beschikbaar in meerdere formaten. Voor een éénpersoonsbed (kinderbed) is dit 140x200cm. Zorg altijd voor een goed passend dekbedovertrek zodat het niet kan draaien maar het op zijn plaats blijft door het juiste formaat.

Een mooi opgemaakt bed voelt heerlijk en knus aan. Kies bij je dekbedovertrek voor een effen hoeslaken in de kleur die ook in het dekbed voorkomt. Dit maakt het af als een geheel. Indien gewenst kan je het bed nog voorzien van extra kussens in dezelfde effen kleur als het hoeslaken.

Welk dekbedovertrek voor welke kinderkamer?

Voor een meisjeskamer is er een ruim assortiment dekbedovertrekken verkrijgbaar. Van mooie bloemen tot paarden en prinsessen. Voor een jongenskamer is er natuurlijk het dekbedovertrek met autootjes of je favoriete superheld. Maar ook dekbedovertrekken met dino’s, piraten of stoere zeilschepen zijn een echte hit bij jongens. Het is belangrijk dat je de dekbedovertrek kiest die precies past bij de behoeften van je kind. Een dekbedovertrek met grafische patronen kan erg stoer uitzien maar kan ook een slaapkamer tot een gezellige plek maken.

Katoen is een natuurlijke vezel die niet uitdroogt en niet krimpt. Katoen is sterk en slijtvast en heeft geen speciale onderhoud nodig. Katoen is in de wasmachine te wassen. Het is echter verstandig om de wasbeurt op 30 graden te laten verlopen. Bij een hogere temperatuur kan het materiaal krimpen. Flanel is een stevige en sterk materiaal dat niet uitdroogt en niet krimpt.

Flanel is in de wasmachine te wassen op 30 graden. Bedrukte flanellen dekbedovertrekken moeten eerst in koud water worden gewassen om de kleuren behouden te laten. Nieuwe dekbedovertrekken die je in huis haalt moeten altijd eerst gewassen worden. Zo kunnen verkleuringen, krimp en andere ongewenste effecten voorkomen worden.

Een dekbedovertrek is niet compleet zonder een bijpassend hoeslaken. Een hoeslaken beschermt het dekbedovertrek tegen vuil, vlekken en gebruikssporen. Bij een hoeslaken is het belangrijk dat deze goed aansluit op het dekbed en het matras. Dit voorkomt dat het dekbedovertrek kan gaan schuiven en draaien. Voor een optimaal slaapcomfort is het belangrijk dat je het dekbedovertrek regelmatig wast. Zo blijft het fris en schoon. Daarnaast is het verstandig om het dekbedovertrek af en toe te luchten. Dit kan door het dekbedovertrek buiten te hangen of door het dekbedovertrek even te schudden. Een dekbedovertrek is het makkelijkste te bevestigen met elastieken in de hoeken. Dit voorkomt dat het dekbedovertrek gaan schuiven en draaien. Soms zijn de dekbedovertrekken voorzien van een rits. Dit maakt het makkelijker om het dekbed in en uit te halen.

Ga hier zeker ook eens op zoek naar iets leuks voor de kinderkamer.