Zomerse cocktail en mocktail tools.

Het is bijna zomer. Tijd om je cocktails en mocktails zelf te maken en te genieten. Heel wat cocktail en mocktail tools zijn ontworpen om je werk te vergemakkelijken en super cocktails te maken. De Cocktailmaster vergemakkelijkt het voorzien van laagjes in je Margarita. Super handig.

Gin tonic infusions

De Gin Tonic infusions geven jouw gin tonic die unieke smaak en de Zoku ijsbalmaker houdt je drankje lekker lang koel. Deze tools zorgen ervoor dat jouw cocktails en mocktails eruit zien alsof ze gemaakt zijn door een echte bartender. Ga dus zeker aan de slag met onderstaande tools.

gin en tonic infusions om zelf je cocktail te maken
Bron: Bol.com – Te Tonic cocktailkruiden
partybox gin tonic infusions om zelf je cocktail te maken
Bron: Bol.com – Partybox gin tonic infusions

De gin tonic blijkt nog steeds één van de meest hippe en trendy cocktails te zijn. Aan je gin tonic kan je heel wat infusions toevoegen waarmee jij je gin tonic die unieke smaak geeft. De Nanopack Gin&Tonic heeft 6 verschillende smaken.

bar amigos mojito kit set in het groen om zelf je mojito te maken
Bron: Bol.com – Bar Amigos Mojito-kit set

Met de Bar Amigos Mojito-kit maakt u in no time professioneel ogende Mojito’s. Een ideaal geschenk voor iemand die houdt van Mojito’s. Deze set kan je uiteraard ook gebruiken voor heel wat andere cocktails of mocktails.

Gelaagde cocktails zelf maken

cocktailmaster voor cocktails met laagjes zelf te maken
Bron: Bol.com – Cocktailmaster

Een prachtig gelaagde cocktail maken is geen sinecure. Ook al hou je rekening met de dichtheid van de dranken toch is het niet altijd éénvoudig. Gebruik hiervoor als handig hulpmiddel de Cocktailmaster. Dit is een handig stukje gereedschap om je gelaagde cocktails en Irish Coffee mee te realiseren. Super handig.

Let’s shake

tiki tin on tin cocktailshaker om je cocktail en mocktail zelf te maken
Bron: Bol.com – Tiki tin on tin cocktailshaker.

Een shaker, nog zo een onmisbare tool om je cocktails en mocktails zelf te maken. Deze Tin on Tin shaker, versierd met Hawaïaanse motieven, will do the job. Deze shaker valt op in je bar. De shaker is vervaardigd in edelstaal van Urban Bar en gaat langer mee dan de klassieke RVS shaker.

shaker voor cocktails van Harley Davidson om je coctails en mocktails zelf te maken
Bron: Bol.com – Shaker Harley Davidson

Met deze H-D ™ Cocktailshakerset maak jij je favoriete ijskoude cocktails. Set bestaat uit een 720 ml schudapparaat met zeefdeksel, een roestvrijstalen maatbeker en een ijsmaler.

Keep it cool

siliconen blauwe mal voor shotglaasjes in ijs
Bron: Bol.com – Siliconen mal shotglaasje

Maak nu eenvoudig shotglaasjes van ijs met deze super handige siliconen mal. Vul de mal op met water en laat een tijdje koelen in de diepvrieser. Verwijder de mal met 4 shotglaasjes en schenk de koele ijsglaasjes vol met je favoriete shot. Deze mal komt met een gratis bieropener in de vorm van een speelkaart.

zolu ijsbalmaker rood voor cocktails
Bron: Fonq.be – Zoku ijsbalmaker.

Met deze set Zoku ijsbalmakers maak je super snel een grote ijsbal. Door de grootte houden ze jou drankje heel lang koud. In de ijsbal kan je ook munt of fruit invriezen. Dit maakt je drankje tot een waar genot. Je maakt twee grote ijsballen van 6,4cm doorsnede.

ijsblokjes in marmer voor hergebruik in tasje
Bron: Fonq.be – Marmeren ijsblokjes

Deze herbruikbare Rocks van Stoned houden je whisky of andere lievelingsdrank cool. Deze super stijlvolle marmeren Rocks stop je vooraf in de vriezer, waarna ze langdurig jouw drankje koel houden. Superchic en handig. De set heeft 10 herbruikbare ijsblokjes van echt marmer. Na 4 uurtjes in de diepvries zijn deze Rocks klaar voor gebruik.

ijscrusher
Bron: Bol.com – IJscrusher
Onmisbaar bij het maken van je eigen cocktails , een ice crusher. Deze stijlvolle ice crusher uit de Point-Virgule Cocktailcollectie kan je grote ijsblokken in geen moeite vermalen tot fijn ijs. Ideaal dus voor je cocktails en zomerdrankjes.
cocktail glazen set
Bron: Bol.com – Cocktail glazen set

Een lekker klaargemaakte cocktail drink je in een passend glas. Je drinkt toch ook graag jouw lievelingsbiertje in het juiste glas. Deze set bestaat uit 4 verschillende glazen waarmee je al heel wat cocktails kan klaarmaken en ook correct serveren.

onderzetters voor glazen met cocktail recepten om je cocktails en mocktails zelf te maken
Bron: Ditverzinjeniet.be – Onderzetters met cocktail recepten
boek 500 cocktails om je cocktails en mocktails zelf te maken
Bron: Bol.com – boek 500 cocktails

Voor de lekkere munt of andere kruiden voor je cocktails kan je zeker ook zelf kweken. Ik verwijs graag naar mijn blog over hoe jij je eigen kruiden kan kweken.