Stijlvolle manieren om zelf kruiden te kweken.

kruiden-kweken

Het is altijd leuk om zelf je eigen kruiden te kweken. Die lekkere munt voor je mojito of lekkere basilicum om tussen de tomaten met mozzarella te presenteren. Altijd dicht bij de hand dus super handig om deze kruiden kweeksets in huis te halen. Onderstaande artikelen zijn niet alleen nuttig maar zien er ook stijlvol uit op het aanrecht in de keuken.

Tegenwoordig zijn er ook tal van kweeksets voor zowel je favoriete thee of bbq kruiden. Echte blikvangers om zelf je kruiden te kweken. Ben je op zoek naar meer groene ideeën? Neem dan zeker een kijkje welke leuke artikelen wij nog meer selecteerden.

Kweeksets

kruiden-kweken
Groeilamp voor kruiden – bol.com
kruidenpot-startersset
Tuinexpress.be – Kruidenpot startersset

Met deze click&grow smart garden breng je de toekomst in huis aangezien dit een automatische kruidentuin is. Binnen een week kleurt je keuken groen. Giet gewoon water in het reservoir, deze smart garden zorgt voor de rest. Stijlvol in je keuken voorziet deze kruidentuin jou dagelijks van verse kruiden. Bovendien is deze Smart Garden gemakkelijk te installeren in een paar stappen. Haal deze kruidentuin zeker in je design keuken.

kruiden-kweken
Indoor Smart Garden kruiden – Bol.com
brabantia-hergroeikit-kruiden
Bol.com – Brabantia hergroeikit

Verticale tuin

Verticaal je kruiden kweken – bol.com


Verticaal kruiden kweken is een geweldige manier om de kruiden die je nodig hebt binnen handbereik te hebben, terwijl je ook ruimte bespaart. Het is een duurzame manier om de kruiden die je nodig hebt te kweken, en je kunt er zelfs een mooie versiering van maken.


Kruidenbakken zijn een geweldige manier om je eigen kruiden te kweken. Ze zijn leuk om te maken omdat je eindeloos kunt variëren met de maat, het materiaal en de vorm. Je kunt bijvoorbeeld een bak maken van hout, plexiglas of kunststof. Kies je eigen kruid zoals basilicum, oregano, salie, rozemarijn, tijm en munt.

zelf-kruiden-kweken
Poster Cavallini en Co – Bol.com
kruiden-kweken
Bol.com – poster botanic garden
boek-keukenkruiden-terras-balkon
Bookspot.be

Meer originele ideeën om zelf kruiden en planten te kweken of lees een boek over kruiden, hun geneeskrachtige eigenschap en toepassing in maaltijden.