De herfst…het notenseizoen bij uitstek.

De herfst is het notenseizoen bij uitstek en wordt daarom ook wel de ‘kastanje- en notenmaand’ genoemd, vanwege de verschillende soorten noten die dan rijp zijn. Kastanjes, walnoten, hazelnoten, pinda’s, amandelen en pecannoten vallen in de herfst van de bomen, waardoor de straten versierd zijn met deze heerlijke snacks. De kinderen verzamelen de noten en genieten van de heerlijke smaken.

De herfst is een magische tijd van het jaar. De kleuren van de bladeren veranderen van groen naar felgele, oranje en rode tinten, waardoor het landschap in het noorden van het land lijkt te gloeien. De lucht is fris en de lucht krijgt de geur van de houtstook die in de lucht hangt.

De noten kunnen gebruikt worden om gerechten te maken, zoals kastanjepuree, notencake of notenmuffins. De herfst is een seizoen om te genieten van de natuur en alle lekkernijen die het te bieden heeft. Neem de tijd om naar buiten te gaan en geniet van de schoonheid van de kleuren en de smaken van de herfst. Kortom, de herfst is een magische tijd van het jaar en met name de notenmaand waar we allemaal van kunnen genieten.

Geniet van de vele lekkere noten en laat het eens goed kraken !!

notenkraker-herfst-paddestoel
Notenkraker paddestoel – bol.com
notenkraker-herfst-Alessi
Alessi notenkraker – Bol.com
notenkraker-herfst-Corylus
Corylus notenkraker – Bol.com
notenkraker-herfst-Pico
Mono – Pico – Notenkraker – Bol.com
notenkraker-herfst-dinosaurus
Balvi dinosaurus – Notenkraker – Ditverzinjeniet.be
notenkraker-herfst-retro
Relaxdays – Retro notenkraker – Bol.com
notenkraker-herfst-Drosselmeyer
Drosselmeyer notenkraker – Fonq.be
notenkraker-herfst-point-virgule
Point Virgule notenkraker – Bol.com

Voor meer leuke keukenideeën kan je hier terecht.