Verken de wereld in stijl, het warme etnische en Wereldse interieur.

Foto bron: Amazon.com.be

De wereld is een schat aan culturen, tradities en esthetiek, en het etnische en wereldse interieurontwerp stelt je in staat om die rijkdom naar je eigen huis te brengen. Deze opwindende stijl combineert elementen uit verschillende culturen en landen om een eclectische en unieke ruimte te creëren.

Diverse culturele invloeden

Het etnische en wereldse interieur omarmt de diversiteit van culturen over de hele wereld. Elementen uit Azië, Afrika, het Midden-Oosten, en andere delen van de wereld worden met elkaar vermengd om een smeltkroes van stijlen te creëren.

Etnische decoratie by J-Line – Fonq.be

Kussensloop met etnische print – Amazon.com.be

Kleurrijk palet

Levendige kleuren spelen een cruciale rol in deze stijl. Denk aan rijke roodtinten, diepe blauwen, warme oranje tinten en gedurfde patronen die doen denken aan exotische markten en landschappen.

Etnische-stijl-sierkussen-Neay
Sierkussen Neav – leenbakker.be
Decoratief object – Fonq.be

Handgemaakte Items

Authentieke handgemaakte items zijn de sterren van het etnische en wereldse interieur. Dit kunnen handgeweven tapijten, keramiek, aardewerk, textiel en kunstvoorwerpen zijn die een verhaal vertellen en de ruimte een uniek karakter geven.

Zitkruk in raffia – Bol.com

Hout en natuurlijke materialen

Houten meubels en natuurlijke materialen zoals bamboe, riet en rotan dragen bij aan de organische uitstraling van deze stijl. Ze voegen warmte en textuur toe aan de ruimte.

Fauteuil Tika in hout – Bol.com
Set bijzettafels in rotan – Bol.com
etnische-stijl-tuinstoel
Fonq.be – Weltevree Fieldchair Tuinstoel

Prachtige stoel in natuurlijk rotan – Amazon.com.be

Seppe rotan tuinstoel – Bol.com

Opvallende texturen

Verschillende texturen worden gecombineerd, zoals ruwe stoffen, geborduurde stoffen en handgeschilderde oppervlakken, om visuele interesse te creëren.

Sprei in katoen met etnisch design – Amazon.com.be

Sprei Bali in katoen – Amazon.com.be

Wereldse kunst

Kunstwerken en decoraties van over de hele wereld kunnen worden geïntegreerd, zoals maskers, beeldhouwwerken, schilderijen en wandtapijten.

Decoratie halsketting met schelpen – Fonq.be

Schelpenhoed Bazar Bizar – Bol.com

Cowrie masker by Bazar Bizar – Bol.com

Tips voor het creëren van een etnisch en Werelds Interieur

  1. Begin met een plan: Kies een specifieke cultuur of regio als inspiratiepunt voor je interieur. Dit helpt je om de stijl cohesief te houden.
  2. Kleurrijke tapijten en kussens: Leg kleurrijke tapijten en voeg kussens met etnische patronen toe om een opvallend statement te maken.
  3. Mix en match: Combineer meubels en decoraties van verschillende culturen en stijlen om een eclectische mix te creëren.
  4. Focus op ambachtelijk werk: Kies handgemaakte items die vakmanschap en traditie belichamen.
  5. Minimalisme bewaren: Houd de ruimte georganiseerd en vermijd overbelasting. Het etnische en wereldse interieur kan druk lijken als het niet met zorg is samengesteld.
  6. Persoonlijke souvenirs: Als je gereisd hebt, voeg dan persoonlijke souvenirs toe aan je inrichting om je eigen reisverhaal te vertellen.

Olifantenornament – Amazon.com.be

Decoratie big five – Bol.com

Kandelaar in Europese stijl – Amazon.com.be

Hanglamp – Bol.com
wandkleed-etnische-stijl
Bol.com – Wandkleed jungle

Bol.com – Bankje in steigerhout

Een vloerkleed, sierkussen of plaid in dierenprint past zeker in het etnisch interieur. Deze accessoires kan je tegenwoordig overal vinden aan degelijke prijzen. Je vindt ook heel wat dierenkoppen in karton, papier of dierenhuid als wanddecoratie. Haal nu de jungle binnen in je interieur met deze etnische woonaccessoires.

Zitkruk Bikkel by Woood – Bol.com

Het etnische en wereldse interieurontwerp is een uitnodiging om de wereld te verkennen zonder je huis te verlaten. Het is een viering van diversiteit en een eerbetoon aan de rijke culturen van onze planeet. Of je nu geïnspireerd bent door de kleuren van Marokko, de spiritualiteit van India, of de ambachten van Afrika, deze stijl biedt de mogelijkheid om je eigen wereldreis te creëren binnen de muren van je huis.