Windlichten, dé sfeermakers bij uitstek.

windlichten de sfeermakers bij uitstek

Windlichten : foto bron: Fonq.be

De windlichten of hurricane lights zijn de sfeermakers bij uitstek en zijn oorspronkelijk ontworpen voor gebruik buiten om de vlam van de kaars van de wind te beschermen. Door het glas rondom kon de vlam niet doven. Tegenwoordig kan geen enkel interieur of exterieur nog zonder een windlicht. Het geeft niet alleen gezelligheid en warmte maar oogt heel mooi in zowel het klassiek als het koloniaal, design en landelijke interieur.

Het is mogelijk om te kiezen uit verschillende soorten buiten windlichten, de sfeermakers bij uitstek zoals een vierkant of een rond windlicht. Kies eventueel voor een gietijzeren windlicht of een keramisch windlicht. Deze verschillende soorten hebben elk hun eigen uiterlijk.

Windlichten vind je ook onder de volgende synoniemen: kaarsenstandaard, glaslantaarn, lichtbol, lantaarn, lichtbak, glazen pot, glazen houder, glazen kandelaar, kaarsenhouder, glazen kandelaar, glaslamp en glaslampje.

Sfeermakers in natuurlijke materialen.

Gezien de integratie in het interieur zijn er heel wat windlichten te vinden zonder glas. Ze zijn vervaardigd in natuurlijke materialen zoals bamboe of riet. Het is een gezellige sfeermaker in het interieur. Je vindt ze in de kleuren beige, bruin of zwart en het unieke vlechtwerk geeft ze een natuurlijke uitstraling. Een windlicht kan je solitair plaatsen maar probeer er zeker ook een paar bij elkaar te plaatsen en creëer op die manier een mooi en uniek geheel.

Windlichten in glas.

Een windlicht of lantaarn in glas is nog steeds in en kan je in veel vormen terug vinden. Door het glas ontlenen ze zich het best voor buiten gebruik. Uiteraard kan je deze ook binnen gebruiken op de salontafel of de eettafel.

Sfeermakers in metaal voor binnen en buiten.

Metalen windlichten lenen zich perfect voor een industrieel en design interieur. Ze hebben een stoer uiterlijk door het materiaal en de kleur maar hoeven niet in te boeten aan gezelligheid.

Ontdek hier meer kleine en grote windlichten voor buiten en binnen.