Creëer een strandhuisgevoel in je woonruimte.

Foto: bron: Bol.com

Ben je dol op de relaxte vibe van strandhuisjes en wil je diezelfde sfeer naar je eigen huis halen? Met een paar eenvoudige decoratietips kun je de essentie van het strand binnenhalen, zelfs als je mijlenver van de kust woont. Creëer dat strandhuisgevoel in je woonruimte.

Natuurlijke materialen

Begin met het integreren van natuurlijke materialen die je aan het strand doen denken. Denk hierbij aan meubels en decoraties van driftwood, rotan, linnen en zeegras. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar geven ook een licht en luchtig gevoel aan je ruimte, perfect voor het creëren van dat ongedwongen kustgevoel. Een jute vloerkleed of rotan stoelen kunnen al een groot verschil maken.

strandgevoel-woonruimte
Walvis naturel in riet – fonq.be
Bol.com – Spiegel van drijfhout

Kleurenpalet

Kies voor een kleurenpalet geïnspireerd door de kust. Zandtinten, zachte blauwe en groene kleuren, en wit zijn uitstekende keuzes. Deze kleuren reflecteren het kalme en serene gevoel van de oceaan en het strand. Je kunt deze tinten toepassen in je verfkeuze, maar ook in je keuze voor kussens, dekens, en andere stoffen.

J-Line vis op voet – Fonq.be
Waterkan met glazen by J-Line – Bol.com

Decoratieve Accenten

Voeg wat zee-gerelateerde decoratieve accenten toe, maar doe het subtiel. Schelpen, zeesterren, en zand in glazen potten kunnen als mooie displays dienen. Kunstwerken of foto’s van strandtaferelen aan de muren kunnen ook helpen om het thema te versterken. Een andere leuke tip is het gebruik van maritieme voorwerpen zoals een oud roer of een decoratief anker.

Bol.com – J-LIne spiegel op voet met schelpen
Strandtas in jute met schelpen – Bol.com

Verlichting

De juiste verlichting is essentieel om de relaxte sfeer van het strand na te bootsen. Kies voor lampen gemaakt van natuurlijke materialen of in zachte kleuren die de rust van de kust uitstralen. Zachte, warme verlichting kan helpen om een rustgevend gevoel te creëren, alsof de zon langzaam ondergaat op een luie stranddag.

Specilights touw pendel -scheepstouw – Bol.com

Metalen wanddecoratie vissen – Amazon.com.be
Sierkussen vis – Kave Home – Bol.com
Stolpen by J-Line – Bol.com
Poef Kave Home – shott wit en messing – Bol.com
Bloempot fiberstone in zandsteen grijs – Bol.com
Bol.com – Zuny deurstopper-boekensteun Walvis

Bol.com – Opbergmand House Doctor
Yacht rainbow – Bol.com

Deurstopper – Bol.com
sierkussen blauw knoop navyblue
Bron: Vtwonen.be – Sierkussen knoop Navy blue
Bol.com – Zeilboot Ponti by Decostar

Victoriaanse verrekijker – Bol.com
Krab 6 in 1 multitool – Ditverzinjeniet.be

Met deze tips transformeer je je woonruimte in een serene kustretraite waar je het hele jaar door van kunt genieten. Het gaat erom de natuurlijke schoonheid en de rustige sfeer van het strand te weerspiegelen, zodat elke dag voelt als een dagje aan zee.