Mini ecosysteem bij jou thuis en DIY

Zelf je jungle, woestijn of Europees bos samenstellen in een glazen bokaal. Het kan zeker en je blijft er ook van genieten. Met de nodige kennis kan je dit zeker realiseren. Hoeveel water en welk water? Welke plant op welke plaats in je woning? Mag de plant in direct zonlicht staan? Welke planten gedijen in een terrarium? Dergelijke antwoorden kan je terug vinden in het e-book van Noam Levy en Anna Bauer.

Er bestaan ook heel wat ready made ecosystemen zodat je onmiddellijk kan genieten van je terrarium. Hieronder ontdek je alvast een paar fantastische exemplaren in verschillende houders.

Mini ecosysteem in glas

Mini ecosysteem met vleesetende plant
Vleesetende plantjes in glazen bokaal
Mini ecosysteem in glazen fles
Mini ecosysteem in glazen bokaal
Mini ecosysteem Ficus Ginseng in glazen bokaal
Glazen bokaal met vleesetende planten

Met dit 7 stappen-plan kunt u met de losse bestanddelen eenvoudig en naar eigen inzicht uw mini ecosysteem inrichten. Haal de groenste en duurzaamste blikvanger in uw interieur, die zonder omkijken na verloop van tijd steeds mooier wordt.

Glazen stolp met ecosysteem

Glazen stolp met ecosysteem

Glazen laboratoriumfles met ecosysteem

Glazen laboratoriumfles met mini cactus of vetplant

Met dit mini ecosysteem, bestaande uit een glazen laboratoriumfles en kurken stop, kan je onmiddellijk van start gaan. De kit bevat ook kiezels, zand, kokosvezel en actieve kool. Je hoeft alleen nog een passend plantje te zoeken.

Ecosysteem met lampje

Glazen bokaal met theelicht en ecosysteem – Papegaaibekplant

Dit mini terrarium met lampje en echte vleesetende plant zorgt ervoor dat deze plant de insecten in je woning zal opeten. De muggen en vliegen zijn dol op de zoetstoffen van vleesetende planten en worden door het licht aangetrokken. Super efficiënt.

Ecosysteem in glazen eivorm

Grow design vaas

Grow design vaas van Design House Stockholm is vervaardigd in glas en ontworpen door Caroline Wetterling en geproduceerd in Zweden.

Ecosysteem van Growing Concepts – Ficus Ginseng

Deze Ficus Ginseng plant van Growing Concepts verzorgt zichzelf door de speciale samenstelling van voedingsstoffen in de pot. De bokaal bootst namelijk het natuurlijke vochtige biotoop van de leefomgeving van de plant na. Dit plantje hoef je dus geen water te geven.

DIY Ecosysteem in eivorm met Asparagus

Door de speciale samenstelling van de voedingsstoffen van de Asparagus en het nabootsen van de natuurlijke vochtige biotoop verzorgt deze plant zichzelf. Dit ecosysteem is vooral geschikt voor mensen zonder groene vingers, water geven is namelijk niet nodig.

Ecosysteem in glazen serre

Glazen kubus met ecosysteem

Bokaal met ecosysteem en zonne-energie

Glazen bokaal met Mason plant en zonne-energie

Via het deksel laadt de bokaal zich op zodat hij in de avond licht geeft aan de plant. Ideaal voor vetplantjes en mini cactussen.

E-book over DIY terrarium

E-book – Terrarium

Dit Nederlandstalig e-book “Terrarium – 33 x groen in glas” laat jou alle knepen van het vak zien hoe je zelf je eigen DIY terrarium/mini ecosysteem kan maken.