Creëer je eigen verticale tuin.

Een verticale tuin is tegenwoordig trendy en niet alleen omdat het mooi is maar ook omdat men steeds kleiner gaat wonen. Met een verticale tuin heb je dus niet zoveel ruimte nodig aangezien je in de hoogte gaat tuinieren. Om dit mogelijk te maken zijn er heel wat leuke oplossingen. Ofwel werk je met decoratieve rieten manden, plantentassen van vilt of bloempotten voor wanddecoratie.

Rieten manden

Rieten manden voor bevestiging aan de wand

Rieten manden zijn heel decoratief en landelijk en kan je in heel wat formaten vinden. Je kan ze heel gemakkelijk bevestigen aan de zijwand van je terras of zelfs in de badkamer.

Stapelbare bakken in plastiek

Stapelbare bakken in plastiek

Deze kleurrijke plastieken bakken zijn stapelbaar in de hoogte en de breedte waardoor je dus oneindig kan uitbreiden in elke richting naargelang de beschikbare plaats. Ideaal voor een klein terras. Denk hierbij ook zeker aan het kweken van groenten en kruiden.

Plantentas in vilt of non woven

Plantentassen in vilt
18 x plantentassen in non woven
Plantentassen – toepassing tuinhuis
Plantentassen – toepassing voordeur

Plantentassen zijn er in veel variaties te vinden zoals rechthoekig of vierkantig. Je kan ze ook uitbreiden in de breedte en de hoogte. Heel handig en vervaardigd in vilt of non woven. Hierboven zie je een mooie toepassing aan de voordeur alsook aan het tuinhuis. Deze vilten tassen kan je ook best gebruiken in de badkamer. Heel knap om dergelijke groene en levendige muur in huis te halen.

Bloempotten voor wanddecoratie

Bloempotten voor wanddecoratie

Bloempotten zijn uiteraard ook niet weg te denken bij een verticale tuin. Ook deze hangende bloempotten kan je in heel veel vormen, kleuren en materialen terug vinden. Ga zeker op zoek naar hangpotten die passen in jouw interieur of op je terras.

Glazen flessen of potten aan de wand

Glazen flessen voor wanddecoratie

De glazen bokalen en flessen zijn ook een leuk extraatje op je terras of in je interieur. Je vindt ze terug in allerlei uitvoeringen met hout, riet of bamboe. Dergelijke decoraties passen vooral in een landelijk interieur. Heel veel succes met het uitvoeren van je verticale tuin!