Leuke ideeën voor een gezellig terras.

Bron foto: leenbakker.be

Ben je op zoek naar leuke ideeën voor een gezellig terras? Je wil genieten van lekker weer, gezellig samen eten of gewoon om te relaxen? Omring je dan zeker met mooie en praktische artikelen die geschikt zijn voor buiten. Het terras kan je verder zien als het verlengde van je interieur. Hou hier dus zeker ook rekening mee bij het inrichten van je terras.

Indien je een zonneterras heeft dan geniet je waarschijnlijk graag van de volle zon. Denk dan vooral aan een leuke parasol of een schaduwdoek. Beschutting van de stralende zon is belangrijk. Bij het kiezen van kuipplanten koop je best de meest geschikte voor een zonneterras. Ga dus even na welke planten het best gedijen in de volle zon.

Aan een terras mag ook een bloempot niet ontbreken. Een bloempot is het ideale accessoire voor een terras. Hij geeft een huiselijke uitstraling en maakt het terras gezellig. Kies bij het kiezen van de bloempot voor een plant die geschikt is voor buiten. Voor een kleine tuin of terras kan je natuurlijk niet zomaar een grote bloempot kopen. Een bloempot met een afmeting van 40 x 40 cm is dan perfect. Op een terras met een afmeting van 40 m2 kan je namelijk wel 10 bloempotten kwijt.

Er bestaan heel wat verschillende bloempotten in verschillende materialen. Voor een bloempot voor buiten is het echter aan te raden om te kiezen voor een bloempot die gemaakt is van polyresina. Deze kunststof heeft namelijk een sterkte die gelijk is aan die van steen en is onderhoudsvriendelijk. Het grote voordeel van een bloempot uit polyresina is dat het niet kapot gaat wanneer het vriest. Dit is namelijk niet zo bij bloempotten uit terracotta of een ander materiaal. Daarnaast is het een ideaal materiaal voor bloempotten. Kunststof is namelijk lichtgewicht, kost weinig en is sterk en duurzaam. Een bloempot uit polyresina is dus een ideale bloempot voor buiten.

Voor een terras kies je het best voor bloempotten in de kleur grijs, zwart of wit. Bloempotten in deze kleuren zijn namelijk tijdloos en passen bij elke stijl. Voor een terras met een landelijke uitstraling kies je het best voor bloempotten in de kleur van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan bloempotten in de kleur bruin of terracotta.

Je eigen gezellige plaatsje in de tuin met een hangstoel.

Met zitkrukken zijn er heel wat mogelijkheden want ze zijn gemakkelijk te verplaatsen. Zo kan je ’s avonds genieten van een vuurkorf iets verder in de tuin. Of zoek gewoon wat stilte op voor jezelf.

Afhankelijk van je gezin zal je ook voor het juiste tuinmeubilair kiezen. Een ligzetel voor de zonneklopper of een hangzetel voor de levensgenieter. Een tuintafel met originele zitkrukken of tuinbanken voor een lekkere familie barbecue.

Nog meer leuke en functionele artikelen om buiten te genieten met familie en vrienden.